Waarom de naam G-kr8?


G-kr8 is een schakel in arbeidsverhoudingen. G-kr8 staat voor een versnelling waar al beweging is, of beweging waar stilstand is. G-kr8 schakelt hierbij snel en voortvarend op of af. G-kr8 zoekt altijd de verbinding tussen mensen, organisaties, afdelingen, medezeggenschap en zeggenschap, of werkgever en werknemer. Als externe kan G-kr8 juist die schakel zijn die nodig is om de verbinding te maken.

G-kr8 zegt iets over snelheid, kracht en energie. Of het nu draait om iets snel op de rails te krijgen, energie bijdragen aan een project, of met kracht een onderhandeling voeren, G-kr8 krijgt het voor elkaar. Maar energie en krachten komen bijvoorbeeld ook vrij als het gaat om organisatiewijzigingen. De kracht die vrijkomt bij emoties van opwinding, verzet, verdriet, rouw, onzekerheid moeten op een adequate manier gekanaliseerd worden.

kr8 zegt iets over mij als mens. Ik ben een krachtmens. Agnes Siegerink in haar boek Uniting Talent zegt over krachtmensen het volgende: 

Krachtmensen zijn “…mensen die de materie willen doorgronden, willen bouwen en willen komen tot tastbare resultaten. Of dat nu gaat over concepten of samenwerking, ze verhouden zich steeds tot wat ze gaan bouwen en maken. Ze kunnen de diepere samenhang van de dingen tussen de verschillende lagen zien en daartussen kunnen ze ook nog de dwarsverbanden zien. Ze kunnen zien welke sleuteldetails essentieel zijn om tot oplossingen te komen.

Het zijn mensen die zich verbinden met het collectief en ermee samenvallen. Er zit geen ‘ik’ in krachtmensen. Dit staat los van het feit dat ze ook heel autonoom kunnen werken. Het autonome werken is gericht op het compleet maken van de puzzel, de informatie, de mensen of de samenwerking. Juist voor het compleet maken hebben ze autonomie nodig.

Krachtmensen hebben de kracht om dingen en mensen in beweging te brengen en grond te geven aan richting en resultaat. Deze mensen worden als competent en betrouwbaar ervaren omdat ze naar resultaten toewerken. Hiervoor nemen ze de hele context mee, van verleden, heden en toekomst. Alle informatie die ze hebben wordt hiervoor gescand en ingezet.

Ze brengen beweging doordat ze kunnen zien wat realiseerbaar is en ze hebben de kracht en de draagkracht om dat ook daadwerkelijk te realiseren. Deze draagkracht betekent dat ze een langere spanningsboog hebben, veel informatie kunnen verwerken, veel mensen in hun systeem mee kunnen nemen en daarbinnen erg nuchter zijn. Ze weten heel goed wat feitelijk en concreet werkt en wat niet werkt. Tot deze realiteit verhouden ze zich ook continu.”

De G staat voor Gertjan en Gedreven. Dat ben ik.

De G staat ook voor gehandicapt, ofwel in 21ste eeuw taalgebruik: arbeidsbeperkt. In deze sector heb ik gewerkt met en voor mensen met een arbeidsbeperking. De sociale werkvoorziening ken ik goed en deze sector kan rekenen op een speciale belangstelling van mijn kant. Vanzelfsprekend ben ik ook van toegevoegde waarde voor andere sectoren.

De 8 staat voor mij (en voor mijn vrouw) voor het geluksgetal.

Voor mij staat de 8 ook voor twee cirkels die aan elkaar zijn verbonden. Waar je aan de ene kant gaat draaien, draait de ander cirkel tegendraads. Daar waar zaken tegengesteld draaien ontstaat wrijving en zonder wrijving geen glans. Op dat snijvlak ben ik in mijn element: adviseren, energie leveren, verbinden maar bovenal bouwen.

De 8 staat ook voor verbondenheid, of zoals de Engelsen het zeggen “what goes around comes around”, hoe je doet hoe je ontmoet. Dit principe is leidend in mijn doen en laten en verklaart in belangrijke mate mijn betrokkenheid bij mensen en hun organisaties.

De 8 is het getal van oneindigheid. Dat symbool van oneindigheid, de liggende 8, ∞, representeert ook precies de schakel in arbeidsverhoudingen die ik wil zijn. ∞ is het verbindende element tussen de G en kr8.

Uit al deze stukjes van wie ik ben en waar ik waarde aan hecht, ontstond de naam G-kr8. Een geheel dat sterker is dan de som der delen. Een geheel dat verbind, versnelt of vertraagt. G-kr8: schakel in arbeidsverhoudingen.